Türkiye ILO'da asil üye

/ Kaynak: AA
Türkiye ILO'da asil üye

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası Çalışma Konferansı sırasındaki oylamada en yüksek oyu alan Türkiye, tarihinde ikinci kez ILO Yönetim Kurulu asil üyesi oldu.

Türkiye, tarihinde ikinci kez Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Yönetim Kurulu asil üyeliğine seçildi.

Uluslararası Çalışma Konferansı sırasında üyelik seçimleri için yapılan oturumda Türkiye, 255 geçerli oydan 242'sini alarak, ILO Yönetim Kurulu asil üyesi oldu.

ILO'nun icra konseyi olan yönetim kurulunda 2017 Haziran ayına kadar görev yapacak Türkiye, daha önce bu görevi 1996-1999 yıllarında yürütmüştü.

Türkiye, 1975-1978, 1987-1990 ve 2002-2005 yıllarında da ILO Yönetim Kurulu yedek üyesi olmuştu.

Batı Avrupa Grubu'ndan aday gösterilen Türkiye, asil üyelik başvurusunu kasım ayında yapmıştı.

Oylama sonucunu AA muhabirine değerlendiren Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, "Bu seçim, Türkiye'nin uluslararası kuruluşlardaki yüksek profilinin bir göstergesi" dedi.

ILO Yönetim Kurulu'nun, ILO'yu yöneten organ olduğuna dikkati çeken Çarıkçı, Türkiye'nin, bu kurulun asil üyeliğine seçilmesinin, yürüttüğü politikalara uluslararası arenada gösterilen teveccühün bir işareti olduğunu söyledi.

Yılda üç kez Cenevre'de toplanan ILO Yönetim Kurulu, ILO politikaları hakkında kararlar alıyor, örgütün programını ve bütçesini hazırlayarak Uluslararası Çalışma Konferansı'na sunuyor.

Toplam 28 hükümet, 14 işçi ve 14 işveren temsilcisinden oluşan yönetim kurulu, ILO Genel Direktörü'nü de seçiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...