Türkiye ile Bosna Hersek arasında "askeri ve mali" işbirliği

/ Kaynak: AA
Türkiye ile Bosna Hersek arasında "askeri ve mali" işbirliği

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Hersek Savunma Bakanı Osmiç, Türkiye ve Bosna Hersek Arasında Mali Yardım Uygulama Protokolü ile Askeri ve Mali İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı

Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç, Türkiye ve Bosna Hersek Arasında Mali Yardım Uygulama Protokolü ile Askeri ve Mali İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı.
Savunma Bakanlığında gerçekleştirilen imza törenine, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay katıldı.
Büyükelçi Erginay, anlaşmanın iki ülke arasında, başta savunma olmak üzer diğer alanlarda da işbirliğini geliştireceğini söyledi.
Erginay, bu şekilde Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki mevcut işbirliğinin geliştirilmesi için çok sayıda seçeneğin elde edileceğini kaydetti.
Bosna Hersek Savunma Bakanı Osmiç de Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin talimatları doğrultusunda imzaladığı anlaşmanın onaylanmasını beklemeden uygulamaya geçme seçeneklerinin bulunduğunu ifade etti.
Öte yandan, Bosna Hersek Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Türkiye'nin, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'ni geliştirmek için uzun süredir desteklerini sürdürdüğü bildirildi.
Türkiye'nin 2014 yılında Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri için 1 milyon TL ayırdığı belirtilen açıklamada, "Toplam 1 milyon TL değerindeki miktarın 820 bini, başta Türk askeri sanayi şirketleri olmak üzere, Türk şirketlerinden mal ve hizmet satın almak için ayrılmıştır. Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç'in imzaladığı anlaşma, diplomatik yollarla Türkiye'ye gönderilecek ve Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından da imzalanacaktır."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...