Türkiye bizim elektrik ve ilaç almamız için anlaştı

Düzenleyen:
Türkiye bizim elektrik ve ilaç almamız için anlaştı

DÜNYA Haberleri

Gazze sokaklarında sevinç var; Türkiye’ye minnettarlar. Gazzeliler, “Türkiye olmasa bu çıkmazdan kurtulamazdık. Gelip hâlimizi gördüler ve İsrail’le anlaştılar” diyor.

Mavi Marmara saldırısının ardından İsrail ile bozulan ilişkilerin normalleşmesi için imzalanan Türkiye-İsrail mutabakatının hemen ardından Gazze sokaklarında ayrı bir hava hüküm sürüyor. İnsanlar artık daha umutlu... Sokakta, limanda, pazarda tek konu var; Türkiye-İsrail mutabakatı. Kimi abluka ve ambargonun hafifletilmesi yerine tamamen kalkması gerektiğini söylüyor, kimi de Gazze’deki şartların biraz olsun iyileşeceğinden dolayı memnun, Türkiye’ye teşekkür ediyor. Gazze sokaklarının nabzını yoklayan El Cezire’nin haberine göre, Gazzeli bir memur olan Cemal Şerif, anlaşmayı destekleyen bir Filistinli... “Anlaşmayı destekliyorum. Ambargo altında yaşamaktan bıktık artık. Çünkü Türkiye olmadan içinde bulunduğumuz çıkmazdan kurtulamazdık. Türkiye, atalarımızdan bu yana bizim dostumuz. Filistin halkına hep destek oldular” diyor. Pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Abdülkadir Ebu Şaban anlaşmanın Gazze’deki şartları biraz olsun düzelteceğine inanıyor: “Türkiye’ye anlaşma için teşekkür ederiz. Çünkü, gelip Gazze’nin durumunu gördüler ve vermişlerse de bizim iyiliğimiz için taviz verdiler. Bize elektrik, ilaç getirmek için, Gazze halkı için, bize liman yapmak için, imar için anlaştılar. Türkiye’ye minnettarız.” Gazzeli bir gazeteci İsmail Faranci ise, “Yardımların girmesi, elektrik santrali veya deniz suyu arıtma istasyonları gibi hususlar bizim için çok güzel. Şimdi en büyük dileğimiz ablukanın tamamen kalkması” diyor.

Lady Leyla hazır
 Mersin Limanı’ndan Gazze’ye insani yardım taşıyacak olan ‘Lady Leyla’ adlı yük gemisi Gazze’ye gitmek üzere hazır hale geldi. Bugün yola çıkacak olan 135 metre uzunluğundaki gemiye, son üç gündür yapılan yüklemenin tamamlandığı bildirildi. Gemiye Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 5 bin ton un, 2 bin ton pirinç, Türk Kızılayı tarafından da şeker olmak üzere toplam 10 bin ton gıda kolisinin yüklendiği açıklandı. Tıbbi malzemelerin yanı sıra ayrıca Gazzeli çocuklara Ramazan Bayramı öncesi ulaştırılmak üzere 10 bin oyuncak yüklendiği de öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...