Türkiye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirdi

/ Kaynak: CHA
Türkiye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirdi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Suriye'ye ait olan ve sınır ihlali sebebiyle Türk jetleri tarafından düşürülen helikopter ile ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne bilgi verildi.

Suriye'ye ait olan ve sınır ihlali sebebiyle Türk jetleri tarafından düşürülen helikopter ile ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne bilgi verildi.Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği tarafından kaleme alınan bilgilendirme mektubunda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamalar yer aldı. Diplomasi çevrelerinden elde edilen bilgiye göre, mektupta Suriye'ye ait olan helikopterin angajman kurallarını ihlal ederek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ihlali uyarılarını dikkate almadığı vurgulandı.Mektupta Türkiye'nin uluslararası hukuk kurallarından kaynaklanan hakları hatırlatıldı ve Türkiye'nin menfaatlerini korumakta kararlı olduğu kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...