Türkiye Avrupalılardan daha insani davrandı

Düzenleyen:
Türkiye Avrupalılardan daha insani davrandı

DÜNYA Haberleri

Ankara’nın tekliflerini değerlendiren Altmaier, “Türkiye’nin sığınmacı krizindeki tutumu birçok AB ülkesinden daha insani” dedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in mülteci krizinde tek sorumlu olarak atadığı Başbakanlık Bakanı Peter Altmaier, AB-Türkiye zirvesinde varılan mutabakatı savundu. Zirveden çıkan teklifleri “sığınmacı krizinde dönüm noktası” olarak nitelendiren Altmaier, Türkiye’nin sığınmacı krizindeki tutumunun birçok AB ülkesinden daha insani olduğunu söyledi. Altmaier, “Suriye’de iç savaşın başlamasından ve DAEŞ’in yayılmasından bu tarafa Türkiye, 3 milyon sığınmacıya kapılarını açtı. Zirve ile ilk defa insani değerlerimizden fedakârlık yapmadan mülteci krizine çözüm bulma imkânına kavuştuk. Artık insan kaçakçısına para ödeyen mülteci iki gün sonra kendini yeniden Türkiye’de bulacağını ve parasının uçup gideceğini bilmeli. Bu anlaşmanın kararlı bir şekilde uygulanmasıyla mülteci akını derhal ve kalıcı bir şekilde sona erecektir” dedi. Kasım ayından itibaren Türkiye’den Yunanistan’a gelen sığınmacıların sayısında düzenli olarak azalma yaşandığını belirten Altmaier, “Sığınmacı meselesini AB içerisinde insanları oradan oraya göndererek, sıcak patatesin komşunun elini yakmasını beklemeyle çözemeyiz. Kalıcı bir çözüm ancak AB’ye daha az sığınmacı gelmesiyle sağlanabilir. Bu durumda AB içerisinde dayanışma sağlamak daha kolay olacaktır. Ve bu da ancak Türkiye ile işbirliği yapılarak sağlanabilir. Sınırlı sayıdaki sığınmacıların legal yollardan AB’ye alınması önemli, çünkü kimse Türkiye’den sığınmacıların yükünü tek başına taşımasını bekleyemez” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...