Türk kökenli vekile 1915 ihracı

Türk kökenli vekile 1915 ihracı

DÜNYA Haberleri

Belçika'daki ilk türbanlı milletvekili olan Mahinur Özdemir, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamadığı için partisinden ihraç edildi.

Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Belçika'da Brüksel parlamentosuna seçilen Mahinur Özdemir, partisinin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıması baskısını ret ettiği için Demokratik Hümanist Merkez (CDH) partisinden ihraç edildi.
1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul eden Hümanist Demokrat Merkez'in Özdemir'den kararlarını kabul etmesini istedi. Partisinin baskısına boyun eğmeyerek sözde soykırım iddialarını kabul etmeyen Özdemir bir süredir baskı altındaydı.CDH Başkanı Benoit Lutgen geçtiğimiz günlerde, "CDH içinde bir inkarcı varsa anında kapı dışarı edilir" şeklindeki tehdit dolu sözleri ile Özdemir'i ihraç edeceklerinin işaretini vermişti. CDH'den yapılan açıklamada 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımasını istedikleri Özdemir'in bu kararı kabul etmediği belirtildi. CDH, ihraç ettiği Özdemir'den bölgesel parlamento üyesi ve belediye meclisi danışmanı görevlerini de iade etmesini istedi. nbsp;
1982 doğumlu Özdemir, 2009'da yapılan bölgesel seçimlerin en önemli sürprizlerinden birini yaparak partisi CDH tarafından 21'inci sırada aday gösterilmesine rağmen aldığı tercihli oylar sayesinde Brüksel Bölge Parlamentosu'na girmeyi başarmıştı. Özdemir geçen yıl yapılan seçimlerde tekrar seçilmişti.


NOBEL? SAHİPLERİ: ARAKAN'DA SOYKIRIMI DURDURUN
Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı baskıya karşı dünyadan insani bir ses yükseldi. Norveç-Burma Komitesi tarafından Oslo'da düzenlenen konferansa video mesajıyla katılan Nobel Barış Ödülü sahibi Güney Afrika Anglikan Kilisesinin eski Başpiskoposu Desmond Tutu, İranlı insan hakları eylemcisi Şirin Ebadi ve Doğu Timor'un eski lideri Jose Ramos Horta, "Arakanlı Müslümanların karşı karşıya kaldığı zulüm, bir soykırımdır.?Myanmar, Arakan toplumunu sistematik olarak yok etmektedir" dedi ve uluslararası topluma soykırım politikalarına?derhal son vermesi için Myanmar Hükümetine baskı yapılması çağrısında?bulundu. Bu arada Bangladeş hükümeti, Cox's Bazar şehrinde bulunan binlerce Arakanlı mültecinin yerinin değiştirileceğini açıkladı. Buna göre Bangladeş, topraklarına sığınmış olan mültecileri Bengal Körfezi'ndeki?"bir?adaya" yerleştirecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...