Türk ailenin oğlu yanlış teşhis sonucu hayatını kaybetti

Türk ailenin oğlu yanlış teşhis sonucu hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de 3 yaşındaki Armağan Denli, İngiliz doktorların yanlış teşhisinin kurbanı oldu. Suçiçeği teşhisi konulan çocuk, menenjitten hayatını kaybetti.

Armağan Denli, ilk olarak 18 Nisan'da hastaneye kaldırıldı. Londra'nın kuzeyindeki North Middlesex Hospital hastanesinde 3 doktor, muayene ve testlerin ardından çocuğun anne ve babası Fatma ve Yücel Denli'ye suçiçeğinden şüphelendiklerini ifade ettiler. Çocuk eve gönderildi ama evde durumu iyice kötüleşti. Aile o akşam çocuklarını yeniden hastaneye getirdi ama artık çok geçti. Küçük Armağan hastanede hayatını kaybetti. Çocukta aslında menenjit B hastalığı olduğu tespit edildi. Denli ailesi, yanlış teşhis konulmasa çocuklarının bugün hayatta olacağını söylüyor. Hastane, olay hakkında tam bir soruşturma başlatacağı sözünü verdi. Bu arada İngiltere'deki Türk toplumundan 1.500 kadar kişi hastaneye gelerek olayı protesto etti. Protesto eylemi Demokratik Güç Birliği Platformu tarafından düzenlendi. Platform, ülkede 20 Türk derneğinin katılımıyla oluşuyor. Organizatörlerden Timur Ekingen, hastanede iş yükünün çok fazla olduğunu, doktor başına aşırı derecede hasta düştüğünü ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...