Tunus'ta hükümet krizi sürüyor

/ Kaynak: AA
Tunus'ta hükümet krizi sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Hüseyin el-Abbasi, üçlü koalisyon hükümetinin, siyasi krizin çözümü için muhalefetin sunduğu öneriyi kabul etmediğini söyledi.

Başkent Tunus'ta üçlü koalisyon hükümetinde yer alan partilerin temsilcileriyle bir araya gelen Abbasi, görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, koalisyonun, siyasi krizin çözümü için muhalefetin sunduğu öneriyi kabul etmediğini belirtti. Abbasi, "Muhalefet ve koalisyon arasında diyalog olmalı. Ülkenin yararı için herkes isteklerinden vazgeçebilir " ifadesini kullandı. Abbası ayrıca, ilgili kuruluşların ülkedeki krizin çözümü için yarın bir araya gelerek konuyu tartışacağını sözlerine ekledi. Tunus'ta muhalif milletvekili Muhammed el-Brahmi'nin 25 Temmuz'da silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından hükümet karşıtı gösteriler düzenlenmiş, gösterilerde hükümetin feshedilmesi talep edilmişti. Muhalefet, siyasi krizin çözümü için hükümetin ve Tunus Ulusal Kurucu Meclisi'nin feshedilmesini ve "ulusal kurtuluş hükümeti" kurulmasını öneriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...