Tunus'ta hükümet istifaya çağrılıyor

Tunus'ta hükümet istifaya çağrılıyor

DÜNYA Haberleri

Tunus'ta muhalefeti destekleyen binlerce gösterici başkent Tunus'ta, aşırı sağcıların önderliğindeki hükümetin istifası talebiyle yürüdü.

Protestocular dün parlamento binasından kabinenin bulunduğu Kasbah Meydanı'na kadar uzanan 3 kilometrelik bir insan zinciri oluşturdu. Muhalefet ile ılımlı Radikal En Nahda partisinin önderliğindeki koalisyon hükümeti arasında yürütülen görüşmelerden henüz sonuç alınamadı. Göstericiler "Hükümet İstifa!" ve başbakana istinaden "Ali El Urayyid, Tunus halkı gururunu incitmeyecektir!" sloganları attı. Protestoyu düzenleyen Ulusal Kurtuluş Cephesi NSF, hükümeti, radikallerin dizginlememek ve ekonomiyi iyileştirme yönünde adım atmamakla suçluyor. Suçlamaları reddeden Urayyid kabinesi, cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini öngören yol haritasını kabul etmesi için muhalefete baskı yapıyor. En Nahda Partisi, eski cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin Ocak 2011'de devrilmesi ardından göreve gelmişti. Sol eğilimli Halk Hareketi Partisi'nden milletvekili tıklayın Muhammed İbrahimi'nin 25 Temmuz'da öldürülmesinden bu yana En Nahda partisine karşı çok sayıda protesto gösterisi yapıldı. Muhalefet liderlerinden Şükrü Belayid'in öldürülmesi üzerine, radikallerin önderliğindeki ilk hükümet Şubat ayında devrilmişti. Yetkililer her iki cinayetten Selefileri sorumlu tutuyor. (BBC Türkçe)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...