Tunus ve BM'den 5 milyon dolarlık 'adalet süreci' anlaşması

/ Kaynak: AA
Tunus ve BM'den 5 milyon dolarlık 'adalet süreci' anlaşması

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus, BM ile geçiş dönemi adalet sürecine destek için hazırlanan 5 milyon dolar değerinde yeni bir proje imzaladı.

Tunus, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) ile geçiş dönemi adalet sürecine destek için hazırlanan 5 milyon dolar değerinde yeni bir proje imzaladı.
Adalet, İnsan Hakları ve Geçiş Dönemi Adaleti Bakanı Hafız bin Salih, başkent Tunus'ta UNDP ile OHCHR'den temsilcilerin katılımıyla düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, "Geçiş dönemi adalet sürecine destek için bakanlıklar ile UNDP ve OHCHR tarafından hazırlanan projeye yardım eden tüm uluslararası kurumlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
BM'nin her iki kurumunda proje için çalışanların çabalarından övgüyle söz eden Bin Salih, söz konusu projenin, görevlerini uluslararası kriterlere uygun olarak yürütebilecek şekilde oluşturulacak 'hakikat ve haysiyet' kurumunu destekleyeceğini ifade etti.
Bin Salih, "Proje ayrıca geçiş dönemi adalet sürecine yardım eden sivil toplum örgütlerine destek olacaktır" diye konuştu.
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da yeni projenin Mayıs 2012'de BM ile imzalanan ve 31 Ekim 2014'te sona eren geçiş dönemi adalet süreci ve kanunu projesinin devamı niteliğinde olduğu belirtildi.
Maliyeti 5 milyon dolar olan ve şu ana kadar 3 milyon dolar katkı sunulan yeni projenin 31 Temmuz 2017'ye kadar süreceği ifade edildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...