TSK damga vurdu, 'kardeş' altüst etti! Dünyanın en güçlü orduları listesi değişti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TSK damga vurdu, 'kardeş' altüst etti! Dünyanın en güçlü orduları listesi değişti

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en güçlü orduları ABD merkezli Global Firepower isimli sitede yayınlandı. Liste ülkelerin askeri birim miktarı, mali durumu, lojistikleri, hareket kabiliyetleri ve coğrafi konumu gibi birçok özelliğini esas aldı. Türkiye ise bu listede geçen yılın araştırma sonucuna göre 2 sıra yükseldi. Peki devletler ile kıyasladığımızda Türk ordusu kaçıncı sırada ve ilk 10'da hangi ülkeler yer alıyor?

Bir devleti en güçlü kılan 3 önemli unsur insan, egemenlik ve bulunduğu kara parçası yani ülkedir. Bunların hepsi bütünlük arz eder.

Devletlerin kendilerini dışarıdan gelecek unsurlara karşı koruması yani güvenlik unsuru için ciddi savunma bütçeleri gerekir, ki bunu Rusya-Ukrayna savaşında görüyoruz. Zayıf bir ülke arkasına birçok ülkeyi alarak tek başına güçlü bir devlet ile savaşmaya çalışıyor...

Ayrıca dünyada güvenliğin bu kadar önemli olduğu bir dönemde, devletler savunma bütçesini kat be kat artırırken buna ayak uydurmama ihtimali düşünülemez. Türkiye de yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği savunma sanayii ürünlerini hem kendi envanterine alıp caydırıcılığını artırıyor hem de dış ülkelere ihraç ederek bundan gelir elde ediyor.

TÜRKİYE 2 SIRA YÜKSELDİ

Peki devletler ile kıyasladığımızda Türkiye kaçıncı sırada?

Dünyanın en güçlü orduları ABD merkezli Global Firepower isimli sitede yayınlandı.

Liste ülkelerin askeri birim miktarı, mali durumu, lojistikleri, hareket kabiliyetleri ve coğrafi konumu gibi birçok özelliğini esas aldı.

Türkiye ise bu listede geçen yılın araştırma sonucuna göre 2 sıra yükseldi.

İşte ilk 10'da yer alan ülkeler ve Türkiye'nin sıralaması...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...