Trump'tan Kuzey Kore'ye askerî müdahale sinyali: Tüm seçenekler masada

Düzenleyen:
Trump'tan Kuzey Kore'ye askerî müdahale sinyali: Tüm seçenekler masada

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin füze denemesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Kuzey Kore'ye karşı tüm seçenekler masada" ifadesini kullanarak askeri müdahale sinyali verdi.

ABD Başkanı Trump, Japonya'nın Kuzey Kore'nin yeni balistik füze denemesi yaptığını ve füzenin Japonya'nın üzerinden geçtiğini duyurmasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Trump, Japonya'nın Kuzey Kore'nin yeni balistik füze denemesi yaptığını ve füzenin Japonya'nın üzerinden geçtiğini duyurmasının ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Dünya Kuzey Kore'nin mesajını açık ve net şekilde aldı." ifadesine yer veren Trump, "Bu rejim ne komşularına, ne diğer Birleşmiş Milletler üyelerine, ne de asgari uluslararası davranış standartlarına en ufak saygısı olmadığını gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

KUZEY KORE ÜZERİNDEKİ BASKI ARTACAK

Trump, "Bu tehditkar ve istikrarsızlaştırıcı tavır Kuzey Kore'nin bölgede ve dünyadaki diğer ülkeler arasında yalnızlaşmasını hızlandıracaktır. Bütün seçenekler masada." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından ise Beyaz Saray, Başkan Trump'ın Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

İki liderin Kuzey Kore üzerindeki baskıyı artırma kararı aldığı bildirildi.


"TÜM SEÇENEKLER MASADA"

Trump açıklamasına şöyle devam etti:
Tehdit edici ve istikrarsızlaştırıcı hareketler, yalnızca Kuzey Kore rejiminin bölgede ve diğer uluslar arasında izolasyonunu artırıyor. Tüm seçenekler masada.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...