Trump'tan katil Esad'a müdahale sinyali

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump'tan katil Esad'a müdahale sinyali

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki kimyasal saldırıya karşı harekete geçme sorumluluğu olduğunu söyleyen ABD Başkanı Trump, "Esad rejiminin iğrenç faaliyetlerine müsade edilemez." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Ürdün Kralı 2. Abdullah'la düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye'deki kimyasal saldırıya karşı harekete geçme sorumluluğu olduğunu söyleyen Trump, "Esad rejiminin iğrenç faaliyetlerine müsade edilemez." dedi. 

"KIRMIZI ÇİZGİNİN ÖTESİNDE"

ABD'nin askeri olarak ne yapacağını önceden ifade etmeyeceğini dile getiren ve saldırıyı "dehşet verici" olarak niteleyen Trump, "Masum insanlar, çocuklar ve güzel bebekler öldü." dedi. Suriye ve Esad'a karşı tavrının çok değiştiğini belirten Trump, bu olayın kırmızı çizginin ötesinde kendi adına çok çizgileri aştığını söyledi.

BMGK SAFDIŞI BIRAKILABİLİR

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi, gerekirse BM Güvenlik Konseyi'nin safdışı bırakılarak Suriye'ye operasyon yapılabileceğini söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...