'Trump’tan BM’ye tehdit'

Düzenleyen:
'Trump’tan BM’ye tehdit'

DÜNYA Haberleri

ABD’nin 45. Başkanı seçilen Yahudi dostu Donald Trump, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), İsrail’in işgal ettiği yerleşim birimlerinden “derhâl” çekilmesi yönündeki kararını eleştirerek “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

BMGK’nın kararının ardından Twitter’dan bir paylaşımda bulunan Trump’ın, BM’yi açık açık tehdit ettiği görüldü. Trump, Beyaz Saray’da göreve başlayacağı tarihe atıfta bulunarak “20 Ocak’tan sonra her şey farklı olacak” diye yazdı. Trump’ın, ülkesinin BM’ye yaptığı mali yardımları kısmakla işe başlayabileceği öne sürüldü. Daha önce ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını ve burayı İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını ifade eden ​Trump, oylama öncesinde de BM’ye uyarılarda bulunmuştu. Trump, BMGK’ya veto çağrısı yaparak “BM’nin tutumu İsrailliler açısından çok haksız bir durum” demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...