Trump: Suriye'deki savaşı sonlandırmanın zamanı geldi, mülteciler evlerine dönmeli

Düzenleyen:
Trump: Suriye'deki savaşı sonlandırmanın zamanı geldi, mülteciler evlerine dönmeli

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump: Suriye'deki vahşi iç savaşı sona erdirmenin, teröristleri yenmenin ve mültecilerin evlerine dönmesini sağlamanın zamanı geldi.

ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile kez yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'deki vahşi iç savaşı sona erdirmenin, teröristleri yenmenin ve mültecilerin evlerine dönmesini sağlamanın zamanı geldi." dedi.

Görüşmede Rusya ve Suriye meselesi, Ukrayna'daki kriz ve IŞİD terör örgütüyle mücadele gibi konular ele alındı.

Görüşmenin ardından Donald Trump ve Jens Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi.

"SURİYE'DEKİ FELAKETİ ÇÖZMEK GEREKİR"

Stoltenberg, "NATO terörle mücadelede daha fazlasını yapmalı, hepimiz üzerimize düşeni gerçekleştirmeliyiz" diye konuşurken, Trump ise "Suriye'deki felaketi çözmek gerektiğini" vurgulayarak, "Artık bu cani iç savaşı bitirme ve mültecileri evlerine dönmelerini sağlama vakti geldi," ifadelerini kullandı.

"HAVA SALDIRISI DOĞRU BİR HAMLEYDİ"

Öte yandan Suriye rejimine ait havaalanına yapılan saldırıyla ilgili konuşan Trump, "Suriye'ye hava saldırısı doğru bir hamleydi şüphem yok" dedi.

Rusya ile ilişkilere değinen ABD Başkanı, "Rusya ile ilişkilerimiz en düşük seviyeye indi" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...