Trump “cinsel taciz ve iftiradan” suçlu bulundu, tepkisi hiç gecikmedi: “Rezalet”

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Trump “cinsel taciz ve iftiradan” suçlu bulundu, tepkisi hiç gecikmedi: “Rezalet”

DÜNYA Haberleri

Yazar E. Jean Carroll’ın ABD’nin eski Başkanı Donald Trump hakkında yaklaşık 30 yıl önce kendisine tecavüz ettiği ve iftira attığı iddiası ile 25 Nisan'da açılan davada görevli olan 3'ü kadın 9 kişilik jüri kararını verdi. Jürinin aldığı kararı “rezalet” olarak tanımlayan Trump, “Bunun tüm zamanların en büyük cadı avının devamı” olduğu değerlendirmesini yaptı.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump bir kez daha suçlu bulundu.

Trump, yazar E. Jean Carroll’a “cinsel taciz ve iftiradan” suçlu bulanarak 5 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

79 yaşındaki Carroll, Trump hakkında yaklaşık 30 yıl önce kendisine tecavüz ettiği ve iftira attığı iddiası ile geçtiğimiz aylarda dava açtı.

JÜRİ TRUMP'I SUÇLU BULDU

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, 3'ü kadın 9 kişilik jüri Trump’ı “tecavüz” yerine “cinsel tacizden” suçlu bularak 2 milyon dolar ve Carroll’a “iftira atmaktan” suçlu bularak 3 milyon dolar olmak üzere Carrol’a toplam 5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Trump hakkındaki suçlamaları ilk kez 2019’da yazdığı anı kitabında dile getiren Carroll, “Donald Trump bana tecavüz ettiği için buradayım ve bunun hakkında yazdığımda yalan söyledi ve bunun olmadığını söyledi. İtibarımı paramparça etti ve ben hayatımı geri almak için buradayım” dedi.

Olayın ardından kendisini suçladığını belirten Carroll, işini kaybedeceğinden ve Trump'ın kendisine misilleme yapacağından korktuğu için sessiz kaldığını ifade etti.

Trump “cinsel taciz ve iftiradan” suçlu bulundu, tepkisi hiç gecikmedi: “Rezalet”

TRUMP TEMYİZE GİTMEYE HAZIRLANIYOR

Trump jürinin aldığı "cinsel taciz ve iftira" suçundan 5 milyon dolar tazminat ödemesi yönündeki kararı “tam bir rezalet” olarak değerlendirdi.

Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden paylaştığı mesajında, “Bunun tüm zamanların en büyük cadı avının devamı" olduğunu söyledi.

Trump’ın Sözcüsü Steven Cheung, eski ABD Başkanı’nın temyize gideceğini duyurdu.

Dava temyizde olduğu sürece Trump söz konusu tazminatı Carroll’a ödemek zorunda kalmayacak.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...