Trump BMGK'da konuştu: Kuzey Kore'yi tamamen yok edebiliriz

Düzenleyen:
Trump BMGK'da konuştu: Kuzey Kore'yi tamamen yok edebiliriz

DÜNYA Haberleri

BMGK'da konuşan ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore liderini "intihar misyonu olan roket adam" şeklinde tanımlayarak nükleer faaliyetlerine devam etmesi durumunda "Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten" başka seçeneklerinin kalmayacağını söyledi. İran'ı da terörü desteklemekle suçladı.

BM Genel Kurulu’nda konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "İran, Hizbullah ve diğer terör rejimlerini destekliyor. İsrail ve diğer komşularını tehdit ediyor. İran anlaşması ABD tarihindeki en tek taraflı anlaşmalardan biriydi. Bu, ABD için utanç kaynağıdır. Biz böyle bir anlaşmaya taraf olamayız. Tüm dünya, İran’a karşı bir araya gelmeli. İran'ın güzel halkı değişim istiyor" dedi.

Kuzey Kore konusunda da "Kuzey Kore kadar hiçbir rejim kendi halkına zulüm etmemiştir. Şimdi de nükleer silahla tüm dünyayı tehdit etmekte. ABD gerektiğinde harekete geçmeye hazırdır. Dünyayı nükleer çatışmayla tehdit eden bir ülkeye silah desteği verilmemeli" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore liderini "İntihar misyonu olan roket adam" şeklinde tanımlayarak Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam  etmesi durumunda "Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten" başka seçeneklerinin kalmayacağını söyledi. 

Venezuela’daki durumun ‘tamamıyla kabul edilemez’ olduğunu iddia eden Trump, adım atmaya hazır olduklarını ifade etti. "Venezuela'daki sorun sosyalizmin kötü uygulanması değil, özüne sadık bir şekilde uygulanmasıdır" dedi.

Trump BMGK'da konuştu: Kuzey Kore'yi tamamen yok edebiliriz

Türkiye'ye teşekkür

Ürdün, Türkiye ve Lübnan’a mültecilere kucak açtıkları için teşekkür eden Trump, mültecileri en kısa zamanda ülkelerine yeniden yerleştirmenin önemini vurguladı.

Guterres'ten 'ateşli söylem' uyarısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de New York’taki BMGK'nın açılışında konuştu.

Nükleer denemeleriyle bütün dünyanın tepkisini çeken Kuzey Kore hakkında da konuşan Guterres, nükleer savaş tehdidinin Soğuk Savaş’tan bu yana en büyük seviyeye çıktığını belirtti. "Bugün nükleer silahlara yönelik endişe  Soğuk Savaş'tan beri en yüksek seviyelere ulaştı ve bu soyut bir korku değil.  Milyonlarca kişi Kuzey Kore'nin kışkırtıcı nükleer ve füze denemeleri nedeniyle  korku içinde yaşıyor" ifadesini kullandı.

“Ateşli konuşmalar, ölümcül yanlış anlamalara yol açabilir. Şimdi devlet adamlığı zamanı” diyen Guterres’in sözleri de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump’a mesaj olarak yorumlandı.

Myanmar yönetimini eleştirerek Rohingyalı Müslümanlara yönelik şiddetin derhal bitirilmesi çağrısında bulundu.

Guterres, göçmenleri ve mültecileri tek tip ve suçlu olarak görmenin ve siyasilerin bu tarz davranışlarla oy toplamaya çalışmasının kendisine acı verdiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...