Tokyo Olimpiyatlara hazırlanıyor

Tokyo Olimpiyatlara hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) bağlı bir heyet, 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Japon yetkililerle seminerde buluştu.

Tokyo'da düzenlenen ve iki gün süren seminere, Japonya'nın Milli Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji bakanlarının yanı sıra Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın hükümet temsilcisi Hakubun Shimomura, Tokyo Valisi Naoki Inose ve Japon Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC üyesi Tsunekazu Takeda katıldı. Seminerde, Japonya'nın olimpiyat hazırlıklarına geçiş sürecindeki önemli noktalar ve IOC ile Japonya arasındaki ortaklığın ana çerçevelerinin yanı sıra geçmiş olimpiyat oyunlarında öne çıkan detaylar da görüşüldü. IOC Olimpiyat Oyunları baş yöneticisi Gilbert Felli, yaptığı açıklamada, "Tokyo'nun 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma hakkını kazanmasından kısa süre sonra burada olmaktan ve buradaki yerel organizatörlerin gösterdiği hızlı gelişimi görmüş olmaktan heyecan duyuyoruz" dedi. Olimpiyat oyunları hazırlığının zahmetli bir süreç olduğunun ve bunun da güçlü bir ekip çalışması gerektirdiğinin altını çizen Felli, seminerin yaşanacak süreç için sağlam bir temel oluşturacağını ifade etti. Seminerin, IOC'nin, Japon Organizasyon Komitesi'nden neler beklediğini anlamalarına yardımcı olduğunu söyleyen Japon Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC üyesi Tsunekazu Takeda ise, "Tokyo'da tarihi olimpik ruha uygun bir olimpiyat gerçekleştirmek için kararlı ve istekli bir şekilde IOC ekibiyle çalışmayı dörtgözle bekliyoruz" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...