TİKA'dan Arnavutluk'ta eğitime destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TİKA'dan Arnavutluk'ta eğitime destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra şehrinde faaliyet gösteren Şeyh Şamia Lisesi'nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından inşa edilen yeni binası törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Kordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Arnavutluk Meclis Başkan Yardımcısı Shpetim İdrizi, İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi ve çok sayıda kişi katıldı.

Meclis Başkan Yardımcısı İdrizi, törende yaptığı konuşmada, Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türk kurumlarına yardımları dolayısıyla teşekkür etti. Ankara'da meydana gelen terör saldırısını "çirkin ve utanç verici" olarak niteleyen İdrizi, "Ankara'da gerçekleşen saldırıyı kınıyorum. Terör saldırılarının dini ve ırkı yoktur. Terör ile mücadelede Türkiye'nin yanındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene video konferansla bağlandı

Bu arada, ATO Congresium'da düzenlenen, TİKA Projeleri Tanıtım Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle törene bağlandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...