TİKA, Arnavutluk'ta itfaiye merkezi restore etti

/ Kaynak: AA
TİKA, Arnavutluk'ta itfaiye merkezi restore etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yenilenen Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki itfaiye merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, İçişleri Bakanı Saimir Tahiri, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve diğer davetliler katıldı.
Rama, burada yaptığı açıklamada, bir yıl önce itfaiye merkezinin "içler acısı" olduğuna dikkati çekerek, merkezin onarılmasında verdiği destekten dolayı TİKA'ya ve Türkiye hükümetine teşekkür etti.
Türkiye hükümeti ile sürekli iş birliği içeresinde olduklarını belirten Rama, Türkiye'nin bu iş birliği çerçevesinde, "yeniden doğma ve yenilenme" çabası içinde olan Arnavutluk hükümetine yardıma devam ettiğini vurguladı.
Rama, Tiran'daki itfaiye merkezinin bir yıl öncesine kadar yardıma muhtaç olduğunu, bugünse TİKA sayesinde modern hizmet verecek bir hale geldiğini söyledi.
İçişleri Bakanı Tahiri de yenilenen itfaiye merkezi sayesinde, Tiranlıların daha kaliteli hizmet alacağını kaydetti.
TİKA tarafından yapılan onarım çalışmaları kapsamında Tiran'daki itfaiye merkezinin binası tadilattan geçirildi, merkeze ve itfaiye görevlilerine ekipman desteğinde bulunuldu.
Arnavutluk'ta, 2014 yılı içerisinde 65 proje hayata geçiren TİKA, sağlıktan kültüre, eğitimden altyapıya, tarımda onarım çalışmalarına birçok alanda projeye imza attı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...