Teröristler Menbiç'in etrafına çukur kazıyor

Teröristler Menbiç'in etrafına çukur kazıyor

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK/YPG, Menbiç’te de ilçenin etrafında Afrin’deki gibi hazırlık yapıyor.

Türkiye ile ABD’nin arasında 4 Haziran’da sağlanan mutabakata rağmen terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG/PYD, işgal ettiği Menbiç’ten çekilmiyor. Haziran ayından itibaren faaliyetlerini hızlandıran örgüt, ilçe merkezini çeviren çukur ve siper inşa etti. Teröristler çukurların önüne ise derinlikleri değişen toprak setler yaptı. Çukurların birleşerek oluşturduğu hat, toplamda 29,3 kilometreye ulaştı. Teröristler ayrıca çukurların oluşturduğu hatlar arasına, muhtemel çatışmada kullanılmak üzere tüneller kazdı. Teröristler, Zeytin Dalı Harekâtı öncesi de Afrin’den çıkmamak için bir çok noktada çukur kazmıştı.

TERÖRİSTLERE EĞİTİM!
Öte yandan örgüt, Afrin’den kaçarak Menbiç’e gelen unsurlarına eğitim veriyor. Eğitim, ABD desteğiyle sözde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) çatısı altında gerçekleştiriliyor. YPG/PKK ayrıca, Menbiç’in Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesine sınır konumdaki noktalara teröristleri göndererek yığınak yapıyor. Afrin’den Menbiç’e gelen Kandil kökenli elebaşları SDG unsurları ile “Menbiç’in savunulması” toplantılar gerçekleştiriyor.

KALIN: OYALAMA TAKTİĞİ
Türkiye ve ABD, 4 Haziran’da Menbiç’in teröristlerden temizlenip güvenlik ve istikrarın kalıcı şekilde sağlanması için mutabakata varmıştı. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Sean J. Ryan, “Menbiç’te çok az YPG’li var. Anlaşmaya bağlıyız, YPG Menbiç’in parçası olmayacak” demişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önceki gün, Menbiç’in YPG/PKK’dan temizlenmesi için 90 günlük bir takvim üzerinde anlaşıldığını hatırlatmış ve “Mutabakat sonrası ‘oyalama taktikleri’ devreye girdi” demişti. Kalın’a cevap veren ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel ise, Menbiç yol haritası kapsamındaki yükümlülüklerine bağlı olduklarını ve mutabakatın uygulanması konusunda bekledikleri noktada olduklarını öne sürdü. Votel gecikmeyle ilgili olarak “Bu takvimlerin çoğu ile ilgili bunun şartlara bağlı olacağının altını çizmiştik. Ancak üç aşağı beş yukarı olmamız gereken noktada olduğumuzu düşünüyorum. Tamamı değilse de YPG’nin çoğunluğu Menbiç’in dışında” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...