Terör örgütünden ABD'ye korkunç tehdit

Terör örgütünden ABD'ye korkunç tehdit

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DAEŞ sempatizanları twitter üzerinden ABD'yi 11 Eylül saldırısına benzer yeni bir saldırı yapmakla tehdit etti.

DAEŞ'in internetteki faaliyetlerini izleyen SITE adlı grubun direktörü Rita Katz, twitter'da #WeWillBurnUSAgain (ABD'yi yeniden yakacağız) hashtag'i ile kampanya yapan DAEŞ üyelerinin "yalnız kurt saldırısı zamanı", "Amerikalılar ve diğer batılılar tövbe edecek" gibi ifadelerle tehditlerde bulunduğunu söyledi. Katz, bu tehdit kampanyasının hafife alınmaması gerektiğini söyledi. Son haftalarda 10 kadar Amerikalının DAEŞ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle mahkeme önüne çıkarıldığını anımsatan Katz, Twitter'daki kampanyanın organize bir hareket gibi gözüktüğünü ve tehlikeli olduğunu kaydetti. DAEŞ'in sosyal medya üzerinden taraftar toplamaya çalıştığı biliniyordu. ABD istihbarat yetkililerine göre, DAEŞ içerisindeki militanlar arasında, 4 bini Batı Avrupa ülkelerinden olmak üzere yaklaşık 20 bin silahlı yabancı var.
KAYNAK: SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...