Terör örgütü DAEŞ militanları Havice kaymakamının kardeşini öldürdü

/ Kaynak: AA
Terör örgütü DAEŞ militanları Havice kaymakamının kardeşini öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör örgütü DAEŞ, Kerkük'te Havice ilçesinin Kaymakamı Cuburi'nin kardeşi ve yeğenini infaz etti.

Kaymakam Cuburi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordu birlikleriyle Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük'ün güneyi ve batısında terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlattığı operasyonlar nedeniyle kardeşi ve yeğeninin öldürüldüğünü söyledi.
Kerkük'ün Havice ile Salahaddin'in Fethe ilçelerini DAEŞ'ten temizlemek için başlatılan operasyonu kendisinin de komuta ettiğini, örgütün buna misilleme olarak infazları gerçekleştirdiğini belirten Cuburi, "Havice operasyonunda yer aldığım için örgüt, Şavvuk köyünde kalan kardeşim Hasan el-Cuburi ve yeğenimi kaçırarak infaz etti. DAEŞ, Havice'de 6 genci daha kaçırarak infaz etti" şeklinde konuştu.
Cuburi, operasyonun devam ettiğini ve koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının Kerkük'ün 65 kilometre güneyindeki Reşad nahiyesinde DAEŞ hedeflerini bombalamaya devam ettiğini kaydetti.
Kerkük İl Meclisi Arap Grubu Başkanı Muhammet Halik de Havice operasyonunda Irak ordusu ile Haşdi Şabi güçlerinin ilerleme kaydettiğini ifade ederek, "Operasyon DAEŞ'i çok korkuttu. Havice ilçesinden aldığım bilgilere göre DAEŞ militanları yerlerini terk etmeye başladı. Şu ana kadar 4 örgüt militanı öldürüldü ve 7'si de yaralandı" bilgisini paylaştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...