SMO Komutanı'ndan mesaj: Terör merkezini yok etmek için hazırız

- Güncelleme:
SMO Komutanı'ndan mesaj: Terör merkezini yok etmek için hazırız

Dünya Haberleri

Suriye Millî Ordusu 2. Kolordu Komutanlarından Muhammed el-Casim “Türkiye’de gerçekleşen tüm terör olayları Aynel Arab’da (Kobani) planlanıyor. Burayı yok etmek için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ

Terör örgütü PKK’nın İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirdiği katliama tüm dünyadan tepkiler çığ gibi büyürken konuyla ilgili en çarpıcı yorum Suriyeli muhaliflerden geldi. PKK’nın sözde istihbarat biriminden Ahlam Albashir isimli terörist tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin gazetemize konuşan Suriye Millî Ordusu 2. Kolordu Komutanlarından Muhammed el-Casim, Türkiye’de gerçekleşen bütün terör olaylarının Ayn el-Arab’da (Kobani) planlandığını söyledi. El-Casim, teröre verilecek en güzel cevabın da şer merkezini başlarına yıkmak olacağını belirtti. Türkiye’den gelecek bir emirle Ayn el-Arab başta olmak üzere Menbiç, Tel Rifat ve Ayn İsa’yı tüm dünyayı şaşırtan bir operasyon biçimi ile özgürleştireceklerini kaydeden el-Casim “Bu harekâtın eğitim, lojistik, silah, taktik ve stratejisi en ince ayrıntısına dek hazır” diye konuştu. 

PKK’nın, Ayn el-Arab’ı merkez seçtiğini hatırlatan Süleyman Şah Tümeni Komutanı Muhammed el-Casim “Aslı, kökü Arap olan bu şehri âdeta kutsal kale hâline getirdiler. Buranın asli sahipleri Kürt, Arap, Türkmen ayırt etmeksizin sürdüler ve yerlerine kendi destekçilerini yerleştirdiler. Türkiye’de yapılan bütün terörist eylemlerin kararı burada alınıyor. Bu tarz eğitimler Ayn el-Arab’da verildiği gibi nihai emir de Ayn el-Arab’dan çıkıyor. Yapılanmaları bu şekilde. Bu şer merkezi temizlenmedikçe Türkiye ve Suriye’ye rahat yok. Hatta bu merkezde verilen eğitim, yürütülen faaliyetler Irak ve İran halkı için de tehdit teşkil ediyor. Biz bu konuda tüm hazırlıklarımızı bir sene öncesinden yaptık” dedi.

80 BİN ASKER EMİR BEKLİYOR

Menbiç, Ayn İsa, Tel Rifat ve Ayn el-Arab operasyonları ile ilgili uluslararası oyunların farkında olduklarını vurgulayan SMO Komutanı el-Casim “Doğrusu bu uru söküp atmaya geç bile kaldık. Onları vatanımızdan çoktan silmemiz gerekiyordu. Uzunca bir süredir eğitim, taktik, lojistik ve strateji konusunda hazırlık yapıyoruz. Tüm dünya bu sefer çok farklı bir operasyon gerçeği ile karşılaşacak. Kısa ve sağlam bir askerî harekât örneği yaşanacak. Türkiye öncülüğünde hemen her adımlarını izliyoruz ve hangi taşın, ağacın altında, hangi tünelin dibinde saklandıklarını biliyoruz. ‘Bugün başlayın’ emri alsak geceye kalmadan birçok kalelerine gireriz.  80 bin Suriyeli asker hazır durumda ve Ankara’dan gelecek emri bekliyor” ifadelerini kullandı. 

PKK’nın Menbiç, Ayn İsa, Ayn el-Arab ve Sacir bölgelerini yer altı ulaşım kanalları ile birbirine bağladığı bilgisini paylaşan el-Casim’ e göre bu hat acilen çökertilmeli. SMO Komutanı el-Casim aksi takdirde kurtarılmış bölgeleri hedef alan sabotaj ve sivilleri hedef alan saldırıların artacağını ve tehdidin büyüyeceğini savunuyor. Muhalif komutanın dikkat çektiği bir diğer husus ise daha fazla gecikme halinde uluslararası aktörlerden de destek alan terörist yapının Afrin’i yeniden işgal umudu da büyüyebilir. Yaşanan bir önemli diğer gelişme ise; bazı muhalif komutanlar Ankara’ya çağrıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...