'Terör koridoruna asla izin vermeyiz'

'Terör koridoruna asla izin vermeyiz'

DÜNYA Haberleri

ABD-Türkiye Suriye Çalışma Grubu 3. Toplantısı dün Ankara’da gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanlığı’ndaki toplantıya ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in yanı sıra ABD’li yetkililer katıldı.

Selçuk Böke
ANKARA

Türk heyeti, Suriye’deki krizi çözmek maksadıyla Türkiye-Rusya-İran arasında oluşturulan Astana platformunu eleştirerek “Astana sürecinin fişi çekilmeli” diyen Jeffrey’e bu sözlerinden duyulan rahatsızlığı iletti.
Jeffrey daha sonra Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, tarafından kabul edildi.  Akar, görüşmede ABD’nin terör örgütü YPG/PKK ile ilişkisini sonlandırması ve gözlem noktalarından vazgeçilmesi gerektiğini belirtti, Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşmasına asla müsaade edilmeyeceğini vurguladı.
Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Jeffrey, “Münbiç’te bazı adımlar atacağız. Gözlem noktalarının amacı, taciz ateşi açılmasından vazgeçirmek. Onlar ‘muharebe konuşlanması’ değil. Astana süreci işliyor, bununla hiçbir sorunumuz yok” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...