Tercüman yetersiz kalınca Zelenskiy kendi sözlerini kendi çevirdi

Düzenleyen:
Tercüman yetersiz kalınca Zelenskiy kendi sözlerini kendi çevirdi

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarihi zirve sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında ilginç bir an da yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, toplantıda tercümanın çevirisini beğenmedi ve kendi sözlerini kendi İngilizce’ye çevirdi.

Ukrayna’nın Lviv şehrinde dün gerçekleşen tarihi zirvenin yankıları dünya basınında geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Zaporijjya Nükleer Santrali’nde yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgede oluşan risk konusunda endişelerini getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Yeni Çernobil olmasın" uyarısı uluslararası medyada da geniş yer buldu. Üçlü zirvede ayrıca tahıl koridoru, Ukrayna’nın yeniden inşa edilmesi gibi konular ele alındı.

Basın toplantısı sırasında ilginç bir olay da yaşandı. Reuters’ta yer alan habere göre, toplantıda Ukraynaca konuşmayı tercih eden Zelenskiy, tercümanının İngilizceye eksik çeviri yapması nedeniyle duruma müdahale etti. Tercümanın hızlıca “Ukrayna’ya zafer” şeklinde yanıt vermesinin ardından rahatsız olduğu görülen Zelenskiy, tercümana bakarak “Çok teşekkürler. Bu önemliydi” dedi.

Zelenskiy, İngilizce olarak “Bu sorunun çözülemeyeceğini, zira her gün Rus tarafından ateş açıldığını söyledim. Ayrıca ‘Slava Ukrayini’ (Ukrayna’ya zafer) dedim” dedi.

Birinci Dünya Savaşı’nda Ukrayna milliyetçileri arasında yaygınlaşan “slava Ukrayini (Ukrayna’ya zafer)” ve “heroyam slava (kahramanlara zafer)” sloganları özellikle Rusya’nın Kırım’ı ilhak ettiği 2014 yılından itibaren ülkede yaygın bir biçimde kullanılıyor.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...