Tekne faciasında ölü sayısı 111 oldu

Tekne faciasında ölü sayısı 111 oldu

DÜNYA Haberleri

İtalya'nın Coniglio adası açıklarında kaçak göçmen taşıyan bir teknenin yanarak batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 111'e yükseldi.

İtalya'nın güneyindeki Lampedusa adasına bağlı Coniglio adası açıklarında kaçak göçmen taşıyan bir teknenin yanarak batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 111'e yükseldi. 200'den fazla göçmenin hala kayıp olduğu ve 155 kişinin sağ kurtarıldığı faciada ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. İtalya'nın güneyinde bulunan ve Afrika'ya en yakın konumdaki Lampedusa adasına bağlı Coniglio adası açıklarında dün sabah yanarak batan tekne faciasından şu ana kadar 155 kişinin kurtarıldığı ölü sayısınınsa 111'e ulaştığı kaydedildi. Eritre, Gana ve Somali'den yaklaşık 500 kaçak göçmen taşıdığı belirtilen teknenin su almaya başlamasıyla karadakilerin dikkatini çekmek amacıyla yanlarındaki battaniyeyi tutuşturmaları sebebiyle çıkan yangın sonucu bu korkunç facia meydana gelmişti.
YAS İLAN EDİLDİ
Kayıp durumdaki 200'den fazla göçmeni arama kurtarma çalışmalarının halen devam ettiği ve ölü sayısının artmasından endişe duyulduğu ifade edildi. İçişleri Bakanı Angelino Alfano, adaya giderek incelemelerde bulunarak yaşanan trajedinin sadece İtalya'yı değil tüm Avrupa Birliği ülkelerini ilgilendirdiği yönünde açıklama yaptı. Alfano, göçmenlerle ilgili Dublin düzenlemelerinin yeniden gözden geçirilerek göçmen sorununun sadece İtalya'nın problemiymiş gibi görülmekten vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.


Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da yaşanan faciayla alakalı Vatikan radyosunda katıldığı programda Papa Francesco'nun utanç verici açıklamasına ek olarak "korkunç" ifadesini kullandı. Öte yandan dün toplanan Bakanlar Kurulu'nda yaşanan tekne faciasında hayatını kaybedenler için İtalya genelinde bir günlük ulusal yas ilan edildiği bildirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...