Tehdit etmişti... Dediğini yaptı mı? Kuzey Akım'da Amerikan oyunu

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Tehdit etmişti... Dediğini yaptı mı? Kuzey Akım'da Amerikan oyunu

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

ABD Başkanı Joe Biden daha önce yaptığı açıklamalarda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2 boru hattının ortadan kaldırılacağı yönünde tehdit etmişti. Kuzey Akım 1 ve 2’de meydana gelen gelişmeler akıllara ‘Patlamalar kaza mı yoksa sabotaj mı?’ sorusunu getiriyor.

Kuzey Akım 1 ve 2’de yaşanan patlamalar üzerine Alman ve Rus istihbaratları sızıntıların sabotaj olduğu ihtimali üzerinde duruyor. İsveç ve Danimarka yakınlarında yaşanan patlamalara dün bir yenisi eklendi ve  boru hattında yeni bir meydana geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, doğal gaz boru hatlarındaki sızıntıların ABD istihbaratının kontrol ettiği bölgede meydana geldiğini açıkladı. ABD’nin 10-14 Haziran tarihlerinde bölgede tatbikat yapması ‘Akıllara patlamalar kaza mı yoksa sabotaj mı?’ sorunu getiriyor.

Kuzey Akım 1 ve 2’ de yaşanan gelişmeleri Türkiye gazetesi editörü Gülcan Ayboğan sizin için araştırdı…

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...