Tedbirler artırıldı, Hartum'da bütün köprüler kapatıldı

Tedbirler artırıldı, Hartum'da bütün köprüler kapatıldı

DÜNYA Haberleri

Sudan'da askerî yönetim karşıtı protesto gösterilerini düzenleyen gruplardan Direniş Komiteleri, sivil yönetim talebiyle gösteri çağrısı yaptı.

Protestocuları, başkent Hartum'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve ordu karargâhı gibi kritik noktalara ilerlemesini engellemek amacıyla Halfaya ve Soba Köprüleri dışındaki bütün köprüler, araç trafiğine kapatıldı. Köprüler, konteynerler ve barikatlarla kapatılırken çok sayıda polis ve polis aracı da köprü girişlerinde hazır bekletildi. Sudanlı yetkililer, gösteriler öncesinde başkente çıkan köprüler ve kritik noktaları akşamdan trafiğe kapatırken telefon ve internet hatlarına erişimi de engelledi. Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, ülkedeki siyasi krizin çözülememesi sebebiyle önceki gün istifasını sunmuştu. Ordunun 25 Ekim'de yönetime el koymasına tepki olarak darbe karşıtlarının süresiz gösteriler başlattığı Sudan'da, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu şu ana kadar 57 kişi hayatını kaybetti.

Bu arada Sudan Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, başkentteki ordu genel karargâhında, ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri bünyesindeki Tuğgeneral ve üzeri rütbeli subaylarla bir araya geldi. Burhan, burada yaptığı konuşmada “Ülkenin içinden geçtiği tarihî süreçte bütün Sudanlıların üzerinde uzlaştığı ve belirli görevlere sahip bağımsız bir teknokrat hükûmeti kurulması gerekiyor” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...