Tayvanlı iş adamı 3 milyon sivil savaşçıya fon sağlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
Tayvanlı iş adamı 3 milyon sivil savaşçıya fon sağlayacak
DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Mikroçip girişimcisi Robert Tsao, Çin’in saldırılarına karşı sivil savunma güçlerini eğitmek ve donatmak için 32 milyon dolar fon sağlayacağına dair söz verdi.

Tayvanlı iş insanı ve mikroçip üreticisi United Microelectronics Corp şirketinin kurucusu Robert Tsao, Tayvan’ın sivil savunma kuvvetlerini güçlendirmek için kendi cebinden tam 1 milyar Tayvan doları (32 milyon dolar) vereceğini söyledi. Tayvan’ın Çin işgalinden korumak için bu paranın sivil savunma güçlerinin eğitiminde ve donanımlarında kullanılacağı aktarıldı. Tsao, 3,3 milyon ‘sivil savaşçı’ ve nişancı yetiştirme planını da açıklamış oldu.

Tayvan ve Çin arasında son birkaç aydır gerilim had safhada. Çin, Tayvan adasının üzerinde savaş uçaklarını uçurmasının yanı sıra savaş gemilerini de Tayvan Boğazı’na ilerletiyor. Perşembe günü Tayvan Savunma Bakanlığı, askerlerinin Tayvan'ın Kinmen adaları üzerinde bir Çin insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu.

TAYVANLI İŞ ADAMINDAN ÜLKESİNE DESTEK

75 yaşındaki Tayvanlı iş adamı Tsao, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, Çin Komünist Partisinin (ÇKP) Tayvan'a yönelik tehdidinin büyüdüğünü söyledi. Kurşun geçirmez yelek ve kask takarak kameraların karşısına geçen Tsao, üç yılda üç milyon insanı eğitmek için fon sağlayacağının sözünü verdi. 

Tayvan’ın sivil savunma örgütü Kuma Akademisi ile birlikte çalışarak, paranın yüzde 60'ının bir savaşçı ordusu kurmaya ve yüzde 40'ının ise harcanacağı belirtildi. Bu arada mikroçip üreticisi şirketin kurucusu Tsao, eskiden Tayvan'ın Çin ile birleşmesinden yanaydı ve hatta Tayvan hükümetinin şirketine açtığı soruşturmayı protesto etmek için vatandaşlıktan bile çıkmıştı. Ancak Radio Free Asia'ya yaptığı açıklamada, Çin hükümetinin özellikle Yuen Long metro istasyonu saldırısına yönelik yaptığı baskı nedeniyle fikrini değiştirdiğini söyledi. Tsao, ayrıca Singapur vatandaşlığından çıktığını, Tayvan vatandaşlığının iade edildiğini ve halkının yanında olarak, Tayvan'da ölmek istediğini belirtti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...