Tayvan'da Cumhurbaşkanı partideki görevini bıraktı

Tayvan'da Cumhurbaşkanı partideki görevini bıraktı

DÜNYA Haberleri

Tayvan Cumhurbaşkanı Ma Ying-ceou, Çin yanlısı Kuomintang (KMT) partisinin başkanlığını bıraktı

Tayvan Cumhurbaşkanı Ma Ying-ceou, Çin yanlısı Kuomintang (KMT) partisinin başkanlığını bıraktı. Şinhua ajansının haberinde, lideri olduğu KMT partisinin yerel seçimlerde başarısız olması üzerine Tayvan Başbakanı Ciang Yi-huah'ın başkanlık görevinden istifasının ardından, Cumhurbaşkanı Ma Ying-ceou'nun da parti başkanlığından istifa ettiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Ma'nın parti liderliğinden istifasının, KMT Merkez Daimi Komitesi'nin yarınki toplantısında kabul edileceği açıklanırken, Tayvan'da yapılacak 2016 seçimlerine kadar Ma'nın cumhurbaşkanlığı görevini yürüteceği kaydedildi. Diğer yandan Ma'nın lideri olduğu KMT partisi, Tayvan'daki 22 belediyeden 15'inin yönetimine sahipken, 1 Aralık'ta yapılan seçim sonrası sadece 6 belediye yönetimini kazandı. Seçim mağlubiyetinin ardından Başbakan Ciang Yi-huah ve 81 kişiden oluşan kabine, istifa ettiğini açıkladı. Muhalefet Demokratik Yenilikçi Partisi ise (DPP) 6 olan belediye yönetim bölgesini 13'e çıkardı.


KABİNEDE TOPLU İSTİFA


İktidar partisi olan Beijing-Dostluk Kuomintang (KMT) 29 Kasım Cumartesi günü yapılan seçimin sonuçları açıklandıktan bir kaç saat sonra, başbakan Jiang Yi-huah istifa ettiğini duyurdu. Mevcut kabine yeni başbakan ile birlikte hükümet kurulana kadar geçici hükümet olarak görev yapacak. Yerel seçimler 2016'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinin öncüsü olarak görülüyor. Seçimde KMT 6 büyük şehrin belediyelerini kaybetti. Muhalefet partisi olan Çin-Septik Demokratik Yenilikçi Parti (DPP) yüzde 47,5 ile iktidar partisinin önüne geçti. KMT ise bu seçimlerde yüzde 40,7 oy aldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...