Tayland Başbakanı, Karadağ'da temaslarda bulunuyor

/ Kaynak: AA
Tayland Başbakanı, Karadağ'da temaslarda bulunuyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra, Karadağ'daki temasları kapsamında, Karadağlı devlet yetkilileriyle bir araya geldi.

Karadağ ve Taylandlı işadamlarının katılımıyla, Karadağ Ekonomi Odası'nda düzenlenecek iş forumuna katılmak üzere bu ülkeye gelen Shinawatra, ilk olarak, Cetinye şehrinde Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç ile görüştü. Ardından başkent Podgoritsa'ya gelen Shinawatra, Goritsa Villası'nda, Başbakan Milo Cukanoviç ile bir araya geldi. Cukanoviç, Taylandlı mevkidaşını askeri törenle karşıladı Shinawatra, Karadağ'daki temasları kapsamında, Meclis Başkanı Ranko Krivokapıc'i de ziyaret etti. Tayland Başbakanı Shinawatra'nın gerçekleştirdiği görüşmelerin tümü, basında görüntü alınmasına izin verilmesinin ardından basına kapalı olarak yapıldı. Tayland Başbakanı Shinawatra, daha sonra iş forumuna katıldı. Karadağ Ekonomi Odası'nda düzenlenen forumda, Karadağ Başbakanı Cukanoviç de Shinawatra'ya eşlik etti. Cukanoviç, burada yaptığı konuşmada, iki ülkenin ekonomi, tarım, enerji, ulaşım ve turizm alanlarında işbirliği potansiyeline sahip olduğunu belirterek, ''Aramızdaki iyi siyasi ilişkiler, yeni fikir ve girişimler için uygun ortamı hazırlıyor. Karar vericiler olarak bizim üzerimize düşen, iş alanında başarılı bir işbirliğinin kurumsal altyapısını oluşturmak ve ticaretin önündeki engelleri kaldırarak ekonomik anlamda işbirliğimiz geliştirmek'' diye konuştu. Tayland Başbakanı Shinawatra da iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek istediklerini belirterek, beraberindeki Taylandlı iş adamlarının, temasları kapsamında ülkedeki farklı alanlarda mevcut potansiyelleri görme fırsatı bulmuş olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Shinawatra, ''İşbirliğimizin kilit noktası bağlılıktır. Bu da sadece güçlü bir ortaklıkla oluşturulabilir. Birbirimize destek olabileceğimizi düşünüyorum'' dedi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...