Tarihi cami namaz esnasında çöktü: Çok sayıda ölü ve ağır yaralı var!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Nijerya tarihi camide yaşanan çökme olayıyla sarsıldı. 1830 yıllarında yapılan caminin çökmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. 7’si ağır 25 kişi ise yaralandı.

Nijerya'daki 190 küsür yıllık camide tam bir trajedi yaşandı. Kaduna eyaletindeki tarihi cami akşam namazında çöktü.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Caminin enkazı altında kalan 10 kişi hayatını kaybederken, 7’si ağır 25 kişi yaralandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Arama-kurtarma çalışmalarının sona erdiği camide çökmenin nedeni için soruşturma başlatıldı.

BİR ÖNCEKİ GÜN ÇATLAK GÖZLEMLENDİ

Yetkililer ise kazaya ilişkin, “Bir gün önce caminin duvarında bir çatlak gözlemlemiştik ve onarım için inşaat mühendisi ekibi görevlendirmeyi planlıyorduk.” dedi.

TARİHİ CAMİ HAKKINDA

Nijerya’da 1830’lu yıllarda inşa edilen cami her yıl dünyanın dört bir yerinden gelen Müslümanların uğrak noktası olarak biliniyor. Ülkede bazı binalarda sık sık çökme meydana geliyor. Uzmanlar, bu çökmelerin nedenini eskiyen yapılar, bina planlaması, yönetmeliklere uyulmaması ve inşaat sırasında standart altı malzemelerin kullanılması olarak belirtiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...