Tanzanya'yı sel ve heyelan vurdu: Ölü sayısı 47'ye yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Afrika ülkesi Tanzanya'da etkili olan şiddetli sağanak, sel ve heyelana neden oldu. Ülke genelinde can kaybı 47'ye yükselirken, Tanzanya Meteoroloji Ajansı yağışların bu ay da devam edeceği konusunda uyardı.

Afrika'nın doğusunda etkili olan şiddetli sağanak, birçok ülkede sel ve su baskınlarına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Kenya'da 37 bölgenin etkilendiği ve 460 binden fazla kişinin evsiz kaldığı sel felaketinde 142 kişi hayatını kaybetmişti. Yağışlardan etkilenen ülkeler arasında Somali ve Etiyopya da yer almıştı. Son olarak ise Tanzanya'da şiddetli yağışlar can kaybına neden oldu.

47 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülkenin kuzeyindeki Manyara bölgesinde şiddetli yağışlar sonucu toprak kayması meydana geldi. İlk belirlemelere göre sel ve heyelanlar nedeniyle 47 kişinin hayatını kaybettiğini, 85 kişinin yaralandığını açıkladı. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Katesh ve Hanang köylerinde yaklaşık 100 ev heyelanda yıkıldı ya da zarar gördü. Tanzanya Meteoroloji Ajansı yağışların bu ay da devam edeceği konusunda uyardı.

Afrika'nın doğusunda ekim ayından bu yana etkili olan yağışlar sonucu Somali, Etiyopya ve Kenya'da binlerce kişi evini terk etmek zorunda kalmış, onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...