Taliban'dan Malala'ya çarpıcı mektup

Taliban'dan Malala'ya çarpıcı mektup

DÜNYA Haberleri

Pakistan'da Taliban tarafından başından vurularak yaralanan ve İngiltere'de tedavi edilen 16 yaşındaki Malala Yusufzay'a Taliban'dan mektup geldi.

Geçtiğimiz yıl Pakistan'da Taliban tarafından başından vurularak ağır yaralanan ve İngiltere'de tedavi edilen 16 yaşındaki Malala Yusufzay'a Taliban'dan mektup geldi. Pakistan Talibanı'nın komutanlarından Adnan Raşid, kaleme aldığı mektupta, Malala'nın kız çocuklarının eğitim alması için verdiği mücadele nedeniyle değil, Taliban'a karşı yürüttüğü karalama kampanyası nedeniyle vurulduğunu belirtti. Adnan Reşid mektubunda şu ifadeleri kullandı: "Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim, ama seni daha önce de uyarmıştık. Seni kızların okula gitmesini desteklediğin için vurmadık. Taliban aleyhine bir karalama kampanyası yürüttüğün için başına bunlar geldi. Dün yaptığın konuşmada (Malala'nın BM konuşmasını kastediyor) kalemin kılıçtan daha keskin olduğunu söyledin. Bu yüzden de sana 'kılıcın' yüzünden saldırıldı, kitapların ya da okulun yüzünden değil.' Eğer Amerika'nın düzenlediği bir hava saldırısında yaralanmış olsaydın dünya senin sağlığınla bu kadar ilgilenecek miydi? BM'ye çağırılacak mıydın? 'Malala Günü' diye bir gün olacak mıydı?' nbsp;Resid mektubunda ayrıca arada okulları da hedef aldıklarını, fakat bu okulların Pakistan ordusu tarafından sığınak ve depo olarak kullanıldıklarını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...