Taliban, şartları yerine getirilmezse barış görüşmelerine katılmayacak

Düzenleyen:
Taliban, şartları yerine getirilmezse barış görüşmelerine katılmayacak

DÜNYA Haberleri

Taliban terör örgütü, ön şartlarının kabul edilmemesi halinde Afganistan hükümeti ile barış görüşmelerine katılmayacağını açıkladı.

Taliban terör örgütü, Afganistan hükümeti ile barış görüşmelerine katılmayacağını açıkladı. Örgütten yapılan yazılı açıklamada, barış görüşmelerine temsilci gönderilmeyeceği bildirildi.

ÖRGÜT 3 ŞART ÖNE SÜRDÜ

Ön şartlarının kabul edilmemesi halinde bu görüşmelerin bir sonuç vermeyeceği bildirilen açıklamada, bu kapsamda yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesi, hapishanelerdeki örgüt mensuplarının serbest bırakılması ve kara listeye alınanların silinmesi talep edildi.

"GÖRÜŞMELERE KATILMAK ANLAMSIZ"

Açıklamada, ABD'nin Afganistan'a yeni asker göndermeyi planlarken ve Afgan hükümetinin farklı bölgelerde operasyonları sürerken barış görüşmelerine katılmanın anlamsız olduğu vurgulandı.

ULUSLARARASI YETKİLİLER BULUŞTU

Yaklaşık iki hafta önce Pakistan, Afganistan, ABD ve Çin'den yetkililer, Afgan hükümeti ve Taliban arasında barış müzakerelerinin yeniden başlatılmasını görüşmek üzere dördüncü kez Kabil'de buluşmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...