Taksim olayları ABD basınında canlı yayınlandı

Taksim olayları ABD basınında canlı yayınlandı

DÜNYA Haberleri

Taksim Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesi ABD basınında geniş bir şekilde yer buldu.

Dünyanın önde gelen televizyonlarından CNN, polisle göstericiler karşı karşıya geldikten sonra saatlerce kesintisiz canlı yayın yaptı. Taksim'deki bütün gelişmeleri canlı yayında seyircilere aktaran CNN, polisin eylemcilere biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale ettiğini duyurdu. CNN'in Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip etmesi ve geniş yer vermesi dikkat çekti.Fox News televizyonu da Türkiye'deki olayları canlı yayından seyircilere duyurdu. Fox News, Türk Polisinin eylemcilere karşı biber gazı kullandığını ifade etti.
ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal da gelişmeleri 'Türk Polisi Taksim'i tekrar ele geçirdi' şeklinde internet sayfasından duyurdu.
New York Times ise, Başkan Tayyip Erdoğan'ın protestocularla görüşeceğini söyledikten sonra 'Polis Taksim'i protestoculardan geri aldı' şeklinde yazdı.
Washington Post, polis göstericilere biber gazı kullandı, protestocular ise havai fişek patlattı şeklinde duyurdu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...