Suudlardan 'Kaşıkçı' itirafı

Suudlardan 'Kaşıkçı' itirafı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb “Türkiye’den gelen bilgiler, Kaşıkçı davasındaki şüphelilerin cinayeti önceden planladığını gösteriyor” dedi.

Suudi Arabistan’dan muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili yeni itiraflar gelmeye devam ediyor. Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb “Kardeş Türkiye ve Suudi Arabistan arasında kurulan ortak çalışma grubu aracılığıyla Türkiye’den gelen bilgiler, Kaşıkçı davasındaki şüphelilerin cinayeti önceden planladığını gösteriyor” ifadesini kullandı. Muceb ayrıca Başsavcılığın, edindiği bilgiler ışığında gerçekler ortaya çıkarılana kadar şüphelilere yönelik soruşturmayı sürdüreceğini kaydetti.

HASPEL’E SES KAYDI DİNLETİLDİ
Bu arada Washington Post gazetesi ve Reutres Haber Ajansı, Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türkiye’ye gelen ABD Merkezî İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel’in cinayetin ses kayıtlarını dinlediğini iddia etti. Haspel’in toplantıları hakkında bilgi sahibi olan kişiler kaynak göstererek verilen haberde “Cinayet delilleri ilk defa bir ABD’li yetkiliyle paylaşıldı” denildi.

İNANDIRICI BULUNDU
Kaynakların, ses kayıtları hakkında “inandırıcıydı” ifadesini kullandığı belirtilen haberde, ABD’nin Suudi Arabistan’a daha fazla baskı uygulayabileceği ifade edildi. Londra merkezli haber ajansı Reuters da iki kaynağa dayandırdığı haberde, CIA Direktörü Haspel’in, cinayetin ses kayıtlarını dinlediği haberini paylaştı. Haspel, Türkiye’deki incelemelerinin ardından edindiği bilgileri ABD Başkanı Donald Trump’la paylaşacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...