Suudi prens helikopter kazasında hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Suudi prens helikopter kazasında hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan devlet televizyonu, Yemen yakınlarında yaşanan bir helikopter kazasında bir Suudi prensinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Suudi Arabistan resmî televizyonunun haberine göre, Abha Bölge Emiri  Yardımcısı Prens Mansur bin Mukrin ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin  düştüğü, olayda prens ve beraberindeki heyetteki herkesin hayatını kaybettiği  belirtildi.

Prens Mansur ile beraber helikopterde Emir vekili Selman el-Cerişi,  Emirlik Genel Sekreteri Salih bin Abdullah el-Kadi, Asir Bölge Tarım Bölümü  Başkanı Fehd el-Fertiş, Asir Bölgesi Polis Müdürü Binbaşı Salih bin Süleyman  el-Kerzai ve diğer yetkililerin olduğu ifade edildi.

ENKAZA ULAŞILDI

İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Tümgeneral Mansur Et-Turki, yaptığı açıklamada, düşen helikopterin Asir bölge emiri yardımcısı ve heyetini taşıdığı, helikopterin enkazına ulaşıldığını belirtti.
Asir bölgesi emiri yardımcısının heyeti ile birlikte rutin programlarını takip etmek üzere Ebha kentinin batısında bulunan sahil şeridini ziyaret ettiği, akşam saatlerinde dönüş yolunda helikopter ile iletişimin kesildiğini ifade etti.
Uzmanların helikopterin enkazına ulaştığını ve gerekli incelemeleri yaptığını belirten et-Turki, ilerleyen saatlerde kamuoyu ile elde edilecek son bilgilerin paylaşılacağını kaydetti.

SABOTAJ OLABİLİR

Ayrıca yine dün akşam prenslerin ve üst düzey bürokratların tutuklandığı yolsuzluk operasyonun hemen ardından bu haberin gelmesi, helikopterin sabotaj sonucu düşme ihtimalini kuvvetlendirdi.


SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan prensin düşen helikoptere binmeden hemen önce çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...