Suudi Arabistan’da sel felaketi! Ülkede hayat durma noktasına geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan’ın batısında şiddetli yağışlar 2 kişinin ölümüne neden olurken, hayat durma noktasına geldi. Devam eden yağışlar nedeniyle uçuşlar durduruldu, okullar tatil edildi, halka ise evlerinden çıkmamaları için uyarı yapıldı.

Suudi Arabistan’da şiddetli yağışlar sele neden olurken, iki kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Uçuşların durduğu, okulların tatil edildiği ülkede yetkililer halka 'dışarı çıkmayın' çağrısı yaparken ülkede hayat durma noktasına geldi. 

UÇUŞLAR DURDU

Cidde kentinde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nda bazı uçuşlar askıya alınırken, Suudi Arabistan merkezli El-İhbariyye televizyon kanalı, ülkede şiddetli yağış nedeniyle Mekke-i Mükerreme bölgesinde birçok yolun ve tünelin kapandığını aktardı.

HALKA DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI

Mekke-i Mükerreme Bölgesi Sivil Savunma Kurumu Sözcüsü Muhammed el-Karni, şu ana kadar sel felaketinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayarak, halktan gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan güvenlik gerekçesiyle Kral Abdülaziz Üniversitesi de dahil olmak üzere eğitim ve öğretime ara verildİ.

Onlarca araç, ev ve iş yerinin sular altında kaldığı Cidde’de bazı araçlar da sel sularında sürüklendi. Sivil savunma ekipleri, araçlarında mahsur kalan çok sayıda insanı kurtardı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...