Suudi Arabistan’da, havaalanına İHA saldırısı: 16 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Suudi Arabistan’da, havaalanına İHA saldırısı: 16 yaralı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suudi Arabistan’ın Kral Abdullah Havaalanı’na Husiler tarafından insansız hava aracıyla (İHA) saldırı gerçekleştirildiği ve 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suudi Arabistan’ın Cazan bölgesinde bulunan Kral Abdullah Havaalanı’na, dün akşam saatlerin İHA saldırısı gerçekleşti. Saldırının İran destekli Husiler tarafından Yemen'in başkenti Sana Havalimanı'ndan fırlatıldığını bildirilirken saldırı sonucu yabancı uyruklı 16 kişinin yaralandığı 3'ünün de durumunun ağır olduğu ifade edildi. Sivillerin hedef alındığı saldırıda yaralılara müdahale edilmesinin ardından havaalanında uçuşların normale döndüğünü açıkladı.

SON 7 YILDA 59 KAYIP

Geçtiğimiz haftalarda da Suudi Arabistan’ın Abha kentinde, Husiler tarafından, dron saldırısı gerçekleştirilmiş ve 12 kişi yaralanmıştı. Suudi Arabistan’da, son 7 yılda Husiler 850’den fazla insansız hava aracı ve 400 balistik füzeyle gerçekleştirdikleri saldırılarda, 59 sivil hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...