Suudi Arabistan-Yemen sınırında çatışma: 1 ölü

Suudi Arabistan-Yemen sınırında çatışma: 1 ölü

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'ın Yemen sınırında askerler ile Husiler arasında çıkan çatışmada bir Suudi askerinin öldüğü bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, çatışmada yaşamını yitiren Ali bin Said el-Kahtani isimli askerin cenazesi, ülkenin güneyindeki Asir Emirliği'ne bağlı Zahran El-Cenub'ta defnedildi.
Zahran El-Cenub Valisi Muhammed bin Felah'ın da katıldığı cenaze töreninde, askerin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunuldu.
Bu olayın ardından 10 Mayıs'tan bu yana Yemen sınırında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Suudi Arabistanlı asker sayısı 80'e yükseldi.
Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. Husiler zaman zaman sınır hattındaki Suudi Arabistan mevzilerine de saldırılar düzenliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...