Suudi Arabistan Cenevre-2 katılacak

Suudi Arabistan Cenevre-2 katılacak

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, Cenevre-2 konferansına katılacak. Açıklamayı gazetecilere BM ve Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi yaptı.

Halen 30 ülke heyeti katılımcı olarak teyit edildi. BM Güvenlik Konseyi üye ülkeleriyle (İngiltere, Çin, Rusya, ABD ve Fransa ) beraber etkinliğe Cezayir, Brezilya, Almanya, Danimarka, Mısır, Hindistan, Endonezya, Ürdün, İspanya, İtalya, Irak, Kanada, Katar, Kuveyt, Lübnan, Fas, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Suudi Arabistan, Türkiye, İsveç, İsviçre, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Japonya heyetleri katılacak. Brahimi'nin gazetecilere verdiği bilgiye göre, konferansa İran'ın katılımı konusunda henüz bir mutabakat sağlanamadı. 22 Ocak 2014 tarihinde İsviçre'nin Montrö kentinde başlayacak olan barış konferansı Cenevre'de devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...