Suudi Arabistan aşı olmayanlara hayatı dar etti

Düzenleyen:
Suudi Arabistan aşı olmayanlara hayatı dar etti

DÜNYA Haberleri

​Ülkeler vatandaşlarını koronavirüs aşısı olmaya teşvik ediyor ama Suudi Arabistan bu konuda biraz ileri gitmiş görünüyor. Bu sene umre ziyaretleri için sadece aşılarını tamamlamış ya da Covid geçirmiş kişileri kabul eden ülkenin, hac için de aynı uygulamayı sürdürmesi bekleniyor.

 Ülkede yurt dışı seyahatleri için de aşı şart. Aşı yaptırmayanlar, 1 Ağustos’tan itibaren üniversiteler, alışveriş merkezleri ve devlet dairelerine giremeyecek. Tüm eğitim kurumları ve eğlence mekanları da bu kapsamda. Aşı olmayı reddedenler 1 Ağustos’tan itibaren toplu ulaşım vasıtalarını da kullanamayacak. Aşı mecburiyeti özel sektörü de kapsıyor. Aşısız personelin çalışmasına müsaade edilmeyecek. Sert tedbirler, ülkede büyük tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada “Aşı mecburiyetine hayır,” “Benim vücudum, benim seçimim” etiketleriyle kampanya başlatıldı. Bir Twitter kullanıcısı, mesajında “Seyahat edemezsin, çalışamazsın, halka açık yerlere gidemezsin, yiyecek bir şeyler bile alamazsın, okula gidemezsin. Geriye ne kaldı?” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...