Suudi Arabistan: ABD'nin suçlamalarına şaşırıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suudi Arabistan: ABD'nin suçlamalarına şaşırıyoruz

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan Prensi Halid bin Selman, ABD'nin OPEC+ kararlarına ilişkin 'Rusya'ya destek vermekle eş değerdir' açıklamasına tepki gösterek 'Suçlamalara şaşırıyoruz' dedi.

OPEC+ grubu ekonomik nedenlerden kasım ayından itibaren petrol üretimini azaltma kararı almış, kararın ardından  Suudi Arabistan ve ABD arasında ipler gerilmişti.

'İRAN DA OPEC ÜYESİ'

ABD kararı Rusya'ya destek vermekle eş tutarak Suudi Arabistan'ı suçlarken, Prens Selman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Krallığın Ukrayna ile olan savaşında Rusya'nın yanında yer aldığı yönündeki suçlamalara şaşırıyoruz. Bu asılsız suçlamaların Ukrayna hükümetinden gelmediğini belirtmekte fayda var. Oybirliğiyle alınan OPEC+ kararı tamamen ekonomik nedenlerle olsa da, bazıları Krallığı Rusya'nın yanında durmakla suçladı. İran da OPEC üyesi, bu Krallığın da İran'ın yanında olduğu anlamına mı geliyor?” dedi.

OPEC+ grubunun kararı sonrası ABD, Suudi Arabistan ile ilişkilerin gözden geçireleceğini duyurarak, silah satışının da durdurulduğunu açıklamıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...