Suudi ajanlar IŞİD'e sızacak!

Suudi ajanlar IŞİD'e sızacak!

DÜNYA Haberleri

İngiliz The Times, Suudi Arabistan'ın IŞİD tarafından ülkede yapılacak olası saldırıları önlemek için, örgütün içine ajanlarını göndereceğini yazıyor.

Haberde, IŞİD'in geçen ay Suudi Arabistan'ın kuzeyinde düzenlediği bir saldırıda 3 Suudi askerini öldürdüğü hatırlatılırken, bu saldırının Suudi Arabistan'a örgüt içinden daha sıkı istihbarat alması gerektiği konusunda bir uyarı niteliğinde olduğu belirtiliyor.
Gazete ülkenin istihbarat birimi ve güvenlik güçlerinin "güçlü İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayef" altında birleştirileceğini de duyuruyor.
Haber şöyle devam ediyor: "IŞİD'e katılmak üzere birçok yabancı savaşçının Irak ve Suriye'ye gitmesi, örgüte sızma olanağı sağlasa da, IŞİD'in iç yapılanması örgütün harekat komutasına nüfuz etmeyi çok zor kılıyor. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü General Mansour Turki de 'Örgütün liderliği tamamen dışarıya kapalı gibi görünüyor, bu da içeriye sızmamızı zorlaştırıyor. Şu ana kadar kimse IŞİD'in ne yapacağını tahmin etmeyi başaramadı' diyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...