Suriyeli mültecilerin dramı, son 20 yılın en kötü krizi

Suriyeli mültecilerin dramı, son 20 yılın en kötü krizi

DÜNYA Haberleri

BM, Suriye'de yaşanan mülteci krizinin 1994'te Ruanda'da yaşanan trajediden bu yana en korkunç olduğunu açıkladı.

BM, Suriye'de yaşanan mülteci krizinin 1994'te Ruanda'da yaşanan trajediden bu yana en korkunç olduğunu açıkladı. BM raporunda ayrıca Suriye'de her ay 5 bin kişinin yaşamını yitirdiği de belirtildi. Birleşmiş Milletler, Suriye'deki iç savaşın dünyanın son 20 yıldır tanık olduğu en kötü mülteci krizine yol açtığını, 2013 yılında her gün yaklaşık 6 bin kişinin ülkeden kaçtığını belirtti. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, mülteci miktarının Ruanda'da 1994 yılında yaşan soykırımdan bu yana "bu kadar korkunç bir oranda" yükselmediğini söyledi. Guterres'in verileri sunduğu BM Güvenlik Konseyi'ne ayrıca Suriye'de her ay yaklaşık 5 bin kişinin öldürüldüğü de belirtildi. BM Genel Sekreteri'nin İnsani İşlerden Sorumlu Yardımcısı Valerie Amos da en az 6,8 milyon Suriyelinin acil yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı. Guterres, yılın başından bu yana BM'ye isimlerini kaydettiren 1,8 milyon insanın yaklaşık üçte ikisinin -yani yaklaşık günde 6 bin kişinin- Suriye'den kaçtığını belirtti.
Esad yanlısı yetkiliye infaz
Guterres ayrıca "Suriye iç savaş ateşinin tüm bölgeyi saracağı" uyarısının "boş olmadığını" belirtti. BM geçen ay yayınladığı verilerde çatışmaların başladığı 2011 yılının Mart ayından bu yana 93 bin kişinin öldüğünü açıklamıştı. Öte yandan Lübnan'da, Esad yönetimi yanlısı, siyasi analist Muhammed Darrar Cammo, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Küresel Arap Gurbetçileri Örgütü Başkanı ve uluslararası ilişkiler uzmanı Cammo'ya, Lübnan'ın güneyindeki Sayda iline bağlı sahil kasabası Sarafand'daki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Cammo olay yerinde yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...