Suriyeli mülteci sayısı 60 bine ulaştı

Suriyeli mülteci sayısı 60 bine  ulaştı

DÜNYA Haberleri

Suriye'den akın akın gelen mültecilerin barındırıldığı çadır kentler ile konteynır kentlerin doldu. Mülteci olarak giriş yapanların sayısı 60 bini geçti.

Suriye'den akın akın gelen mültecilerin barındırıldığı çadır kentler ile konteynır kentlerin dolması üzerine çevre il ve ilçelerdeki yatılı yurtlara sevk ediliyor.

##tgvideo##

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde 2'şer, Reyhanlı, Apaydın, Karbeyaz'da 1'er, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçesinde Gaziantep'in İslahiye'de 1'er olmak üzere toplam 9 çadır kent ve Kilis'te 12 bin kişilik 1adet konteynır kenttin tamamen dolmasından sonra Suriye'den gelen mülteciler, ilk önce sınırdan girdikleri illerdeki yatılı okullar ile pansiyonlara yerleştirildi. Mültecilerin gelmeye devam etmesi üzerine Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye ile Adana'ya mülteciler yatılı yurtlara ile Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlara yerleştirilmesi için sevk ediliyor. Mülteci akınının sürmesi halinde çevre illerdeki yurtların da dolacağı ifade ediliyor. AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen mülteci sevki sürerken, yeni kurulacak çadır kentler için çalışmalara hız verildiği öğrenildi. Suriye sınırından kontrollü bir şekilde Kilis'in Öncüpınar 4'üncü Hudut Bölük Komutanlığı sahasından alınan Suriyeliler, işlemlerinin ardından AFAD tarafından belirlenen çevre illerdeki yurtlara minibüsler ile sevk ediliyor.
Öte yandan Türkiye'de barındırılan Suriyeli mülteci sayısının yeni gelenler ile birlikte 60 bine yaklaştığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...