Suriyeli Muhalifler Ürdünlü pilotun ailesine başsağlığı diledi

/ Kaynak: AA
Suriyeli Muhalifler Ürdünlü pilotun ailesine başsağlığı diledi

DÜNYA Haberleri  / AA

SMDK Başkanı Hoca: 'Şehit pilotun kanı, Suriye topraklarına karışmıştır, bu nedenle biz de taziyeleri kabul ediyoruz.'

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin öldürülmesini kınayarak, ailesi ve Ürdün halkına başsağlığı diledi.
SMDK Başkanı Hoca, yaptığı yazılı açıklamada, "Şehit Üst Teğmen Muaz el-Kesasibe'nin ailesi, Kesasibe aşiretinin yanı sıra Ürdün Kralı Abdullah ile Suriye'deki kardeşlerini bağırlarına basan Ürdün halkına başsağlığı diliyoruz. Şehit pilotun kanı, Suriye topraklarına karışmıştır, bu nedenle biz de taziyeleri kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"Terör devleti" şeklinde tanımladığı Esed rejimi tarafından atılan varil bombalarıyla şehit olan Suriye halkı ile Kesasibe'nin bedenlerinin buluştuğunu hatırlatan Hoca, açıklamada şunlara değindi:
"Şeytanın kötülüklerin en aşağı tabakasına çektiği kişiler tarafından işlenen vahşeti kınıyoruz. Ayrıca dünyayı, Esed güçleri ve onun kardeşi IŞİD tarafından maruz kaldığı sıkıntılara son verilmesi için Suriye halkına destek olmaya çağırıyoruz. Sadece özgürlük istemiyle yola çıkan Suriye halkı, her gün rejim tarafından yakılma, işkence, hastalık gibi sıkıntılara maruz kalıyor."
Açıklamada, Ayn el Arap (Kobani) bölgesinde IŞİD'e karşı sağlanan başarıya işaret eden Hoca, söz konusu başarının Suriyeli muhalif birliklerin desteğiyle gerçekleştiğini belirtti.
Hoca'nın, Suriye halkını misafir eden ülkelere ve halklarına teşekkür ettiği açıklamada, her gün rejimin bomba, kurşunları ya da işkence altında hayatını kaybeden Suriyelilerin ailelerine de başsağlığı diledi.
IŞİD, Ürdünlü pilot Kesasibe'nin demir kafes içine konularak ateşe verilme görüntülerinin yer aldığı video kaydını dün internette yayınlamıştı. IŞİD'in Ürdünlü pilotun öldürmesinin ardından, Ürdün de tutuklu IŞİD militanları Sacide el-Rişavi ve Ziyad Kerbuli'yi bu sabaha karşı idam etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...