Suriye'den sıcak görüntüler

/ Kaynak: İHA
Suriye'den sıcak görüntüler

DÜNYA Haberleri  / İHA

Esad'a bağlı rejim yanlısı Suriye Ordu Birliklerinin sivillere ve çocuklara yönelik gerçekleştirdiği şiddet, yapılan tüm yasaklara rağmen amatör kameralar ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli askerler ile sivillerin cep telefonlarıyla belgeleniyor.

Yaklaşık 1,5 yıldır halk ayaklanmasının yaşandığı ve çatışmalarda neredeyse 20 bin sivilin öldüğü Suriye'de, 'şiddet'in belgelenmemesi için medyaya yasak uygulanıyor. Uluslararası haber ajanslarının, TV kanallarının ve medya mensuplarının ülkedeki şiddeti dünyaya aktarmaları için rahat bir çalışma ortamı ve çekim yapma imkanı yok. Fakat tüm yasaklara ve kısıtlamalara rağmen, Beşşar Esad'a bağlı rejim yanlısı Suriye Ordu Birliklerinin sivillere ve çocuklara yönelik yaptığı kanlı eylemler amatör kameralar ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli askerler ile sivillerin cep telefonlarıyla belgeleniyor. nbsp;

##tgvideo##

nbsp; Ülke genelinde sivillere ve muhaliflerin kontrolündeki yerleşim yerlerine saldıran rejim yanlısı Suriye Ordu Birliklerine karşı yapılan direnişler kameralara yansırken, rejim yanlısı Suriye askerleri ile onlara karşı koyan Özgür Suriye Ordusu ve muhaliflerin çatışmaları da kameralar tarafından görüntülendi. nbsp;
nbsp; Görüntülerde muhaliflerin, Suriye'nin iç kesimlerinde Suriye ordusuna mensup askerleri taşıyan bir araca saldırmasıyla, Suriyeli askerler dereye yuvarlanan aracı bırakıp kaçıyor. Muhalifler ise dereye yuvarlanan aracın üzerine çıkarak gövde gösterisi yapıyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...